Kylie Minogue

Kylie Minogue
CategorieZangeres
NationaliteitAustralisch
Geboortedatum28-05-1968
GeslachtVrouw
Bekeken89217

Biografie

Kylie Minogue is geboren op 28 mei 1968 in het Australische Melbourne. Kylie werd actrice dankzij haar moeder. Zij kende iemand die meewerkte aan de Australische televisieserie "The Sullivans".Ze nam haar twee dochters Dannii Minogue en Kylie mee naar een auditie. Dannii was te jong dus mocht Kylie de rol van Karla vertolken. Dit was haar eerste tv-rol en Kylie moest leren spreken met een Duits accent, want het verhaal speelde zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kylie had succes, want nog voor de opnames van 'The Sullivans' werd ze al gevraagd om Robin te spelen in een andere tv serie, 'Skyways'.Op die set ontmoette ze voor het eerst Jason Donovan en dit zou niet de laatste keer zijn.

Verschillende jaren gingen voorbij en Kylie was een gewone tiener die zich concentreerde op haar studie. Mike Duffy, een producer die samenwerkte met Stock, Aitken en Waterman, merkte Kylie op en ze werd gevraagd om een nieuwe versie van Little Eva's hit 'The Locomotion' op te nemen.Deze single werd een enorme hit in Australië. Zo stond ze zeven weken op nummer 1 in de hitparades van haar geboorteland.Meer nog, het werd zelfs de bestverkochte Australische singles van de eeuw.Haar doorbraak kwam in 1988 met haar tweede single 'I should be so lucky'.

Het jaar daarop zong ze samen met Jason Donovan 'Especially for you' de hitlijsten in en werd een dikke nummer 1 hit.Begin 1990 ontmoette ze Michael Hutchence, zanger bij de populairste Australische rockband van die tijd, INXS.Het sterrenduo vormde 15 maanden lang een liefdeskoppel.Ondertussen bleven de hits volgen. 'Better the devil you know', 'Step back in time', 'What do I have to do' en 'Shocked' - allemaal in de herkenbare Stock-Aitken-Waterman-traditie geproduceerd.In 1992 kwam haar Greatest Hits-album op de markt, waar ook drie nieuwe nummers opstond.Eén van de drie was 'Celebration', een cover van de legendarische hit van Kool and the Gang en ook 'What kind of fool' was één van de nieuwe nummers.

De vijf albums waarvoor Kylie had getekend waren uitgebracht, dus tijd voor een nieuwe uitdaging en Kylie tekende in april 1993 een nieuw contract bij Deconstruction.De opnames van Kylie's tweede film 'Streetfighter' begonnen in juni 1994. Haar belangrijkste tegenspelers waren Raul Julia en Jean-Claude Van Damme. De Hollywood-film was gebaseerd op het tv-programma 'Streetfighter 2'. Met de teloorgang van de Stock, Aitken & Waterman-sound werd het rond Kylie ook opvallend stil. In 2000 keerde ze terug in de hitlijsten met het duet 'Kids' met herboren ex-Take That-zanger Robbie Williams, gevolgd door de solo-hit 'Spinning Aroud'. Ook neemt ze een nummer op met de Pet Shop Boys
Een jaar later begon ze aan haar eerste tour in negen jaar door Australië en Europa en deze raakt meteen uitverkocht. 'Can't get you out of my head' werd een wereldhit en Kylie werd daarmee, samen met Madonna, de enige vrouwelijke solo-artiest die zowel in de jaren tachtig, negentig als in de eenentwintigste eeuw een nummer 1-hit op haar naam heeft staan.

In 2007 komt haar nieuwste single 2Hearts uit, van haar tiende studioalbum, X.

In 2011 reist Kylie de wereld rond met haar concert Aphrodite, genoemd naar haar gelijknamige album.

Foto's

  • Kylie knipoogt

Recente Artikelen

Laatste Video

VIDEO: Nederlandse sterrencast klaar voor de lente met Rokjesdag

-->
\