Angelina Jolie

Angelina Jolie
CategorieActrice
NationaliteitAmerikaans
Geboortedatum04-06-1975
GeslachtVrouw
Bekeken212636

Biografie

De beauty Angelina Jolie werd geboren in L.A. als dochter van Oscarwinnaar Jon Voight. Haar ouders scheidden toen Angelina nog heel klein was en ze bleef bij haar moeder in L.A. Angelina zegt ook altijd dat ze haar liefde voor acteren helemaal niet aan haar vader te danken heeft maar veel meer aan haar moeder die Angelina altijd meenam naar toneelstukken. Zij werd eerst model en ging later acteerlessen nemen bij het beroemde Lee Strasberg Theatre Institute. Ze maakte van haar tweede naam haar achternaam zodat niet iedereen haar meteen met Jon Voight zou verbinden. De eerste grote rol die Angelina speelde was in 'Hackers'. De film was niet echt een groot succes maar haar tegenspeler wel. Ze werd verliefd op Jonny Lee Miller en trouwde vrij snel met hem. Op het huwelijk bleek dat Angelina ook wat extravagante trekjes heeft, aangezien ze trouwde in een zwarte leren broek met een wit shirt, waarop ze met haar eigen bloed de naam van haar aanstaande had geschreven. Het huwelijk hield echter geen stand.

Na 'Hackers' bleef ze kleine rollen aannemen en ze speelde onder andere in 'Playing God' met David Duchovny. Geen enkel project werd een groot succes, totdat Jolie rollen aangeboden kreeg in televisiefilms. De eerste was 'George Wallace' in 1997 en met deze film verdiende ze meteen een Golden Globe Award. Een jaar later speelde ze in 'Gia' de sterren van de hemel. Haar vertolking van een model dat compleet aan lager wal raakt maakte diepe indruk en het grote succes kwam dichtbij. Jolie keerde terug op het witte doek. In 'Playing by Heart' speelde ze een extraverte actrice die verliefd wordt op de hopeloos verlegen Ryan Phillippe. 'The Bone Collector' waarin ze tegenover Denzel Washinton speelde, deed heel Amerika aan haar voeten doen liggen. Met 'Lara Croft: Tomb Raider' toont ze aan over werkelijk acteertalent te beschikken. Zij draagt de film zoals niemand anders had kunnen doen. Op het persoonlijke vlak verliep het allemaal wat minder voorspoedig. Angelina trouwde in 2000 met de acteur Billy Bob Thornton. Samen adopteerden ze het Cambodjaanse weesje Maddox, maar al snel werd ze door haar tweede man verlaten. Jolie heeft het echter te druk om lang in de put te blijven zitten. Bijvoorbeeld vanwege haar werk als ambassadeur voor ontwikkelingssamenwerking van de Verenigde Naties.

In 2004 ontleent ze haar stem aan typetje Lola, een zwoele vis in de animatiefilm 'Shark Tale'. In datzelfde jaar is ze tegenspeler van Jude Law, die ook een vlucht maakt in zijn carri?re, in 'Sky Captain and The World of Tomorrow'. 'Alexander' volgt kort daarna, waarin ze de moeder speelt van Alexander de Grote (Colin Farrell). Op de set van 'Mr. and Mrs. Smith' klikt het zo goed met tegenspeler Brad Pitt, dat hij zijn geliefde Jennifer Aniston voor Angelina verlaat. Het koppel ontkent lange tijd dat ze iets hebben, maar eind 2005 wordt dan toch officieel bekend dat Angelina zwanger is van Brad. Eind 2006 is Angelina Jolie terug op het witte doek, in de thriller 'The Good Shepherd' van Robert De Niro. Hierin vormt ze een koppel met Matt Damon die bij de oprichting van de CIA betrokken is.

Pas in januari 2006 bevestigde Jolie voor het eerst hun relatie door aan te kondigen dat ze zwanger was van Pitts kind. Jolie en Pitt hebben drie geadopteerde kinderen en drie natuurlijke kinderen.

In 2013 wordt bekend dat Angelina haar beide borsten heeft laten amputeren, omdat ze een verhoogd risico op kanker had.

Foto's

Recente Artikelen

Laatste Video

VIDEO: Nederlandse sterrencast klaar voor de lente met Rokjesdag

-->
\